изложба в пещера „Голямото зимно снимане 2017“

с Няма коментари

фотографска изложба в пещера "Голямото зимно снимане 2017"На 18 Февруари 2017 заедно с приятели от фотографска задруга – Пловдив открихме своята  изложба „Голямото зимно снимане 2017“. Това е второто издание на тази нестандартна изложба в пещера. За втора година тази изложба в пещера е част от едноименния фотографски пленер, който традиционно провеждаме в с. Тюленово. Тази година беше 5-то, юбилейно издание на пленера.

Изложба в пещера – идеята

Дебюта на идеята за изложба в пещера беше по време на миналогодишното издание на фотопленера. Идеята за такава изложба ми дойде попадайки на информация за рок група, изнесла концерт върху айсберг. Замисляйки се върху решението на музикантите, осъзнах днешната необходимост на творците да търсят нестандартни решения. А какво по-интересно решение от изложба в пещера в Тюленово? Скалните формирования са емблематични за района и когато се показват предимно местни пейзажи, използването на една от пещерите за „изложбена зала“ ми изглежда като чудесна идея.

Изложба в пещера - изложбена зала "Тюленово"
една нестандартна изложбена зала, която кръстихме „Тюленово“
На изложба като на изложба

Въпреки краткото време за излагане на изложбата и зависимостта от природата,  настроението по време на откриването  е тържествено и е на ниво. Определяме дори „място за пушене“ и то се спазва. Скалите дават добра възможност за подреждането на един артистичен кетъринг и ние се възползваме от това.

изложба в пещера - стилният кетъринг

изложба в пещера - кетъринга и изложбата

Моето участие

Всеки автор показа по две работи, заснети по време на предишни издания на пленера. Представям Ви фотографиите с които участвам в изложбата:

изложба в пещера - моето участие

„Голямото зимно снимане 2017“ – след изложбата

За втора поредна година след откриването на изложбата подаряваме отпечатаните копия  на нашите домакини от хотел „Делфина“. Така ние се отблагодаряваме за гостоприемството от тяхна страна. Част от нашите фотографии са изложени в рамки по стаите и коридорите на хотела. Вярвам, че по този начин фотографиите, започват своят нов живот, радвайки посетителите на хотела и продължавайки изложбата напред във времето. Няма да скрия, че бях щастлив, когато в стаята, в която бях настанен видях една от снимките ми от миналогодишната изложба.

Изложба в пещера - афиша Изложба в пещера "Голямото зимно снимане 2017"

Оставете коментар

Този сайт използва Akismet за борба със СПАМ-а. Научете как се обработват данните за коментарите ви.