Коледа с Фотографска задруга Пловдив

с Няма коментари

Коледа с Фотографска задруга Пловдив – една коледна изложба по покана на „Старинен Пловдив“

С усещане за Коледа, в късния следобед на 18 Декември 2017, в една от залите на Балабановата къща беше открита изложбата „Коледа с фотографска задруга Пловдив“. Тази изложба беше осъществена съвместно и по покана на „Старинен Пловдив“. Надявам се, чрез нея с колегите от задругата да сме дали своя принос за културното разнообразие в града под тепетата по време на коледните и новогодишните празници. Изложбата беше експонирана и можеше да бъде разгледана в рамките на месец.

Коледа с фотографска задруга Пловдив - снимка

Коледа с фотографска задруга Пловдив - афиша на изложбата

 

Ядрото на изложбата е съставено от селекцията за годишната изложба на нашата група, но има добавени и други фотографии. В резултат се получи чудесно надграждане на годишната изложба на задругата.

Стилът и жанрът на включените в изложбата фотографии се различават значително. Но това е съвсем естествено имайки в предвид различните интереси и увлечения на авторите. Но това дава и предимство – събрани заедно фотографиите изпъкват още повече. Редом до черно-бели фотографии, цветът на цветните фотографии грее още повече. А на фона на цветните, формите и емоциите на черно-белите застават на преден план. Красиви пейзажи редом до HDR поглед върху заобикалящия ни свят. Просторни гледки в непосредствена близост до заснети детайли. Обединени в едно – авторовото виждане за уловеният момент. Приятно е да се види, колко различни могат да бъдат две фотографии, заснети от двама фотографа на едно и също място и в един и същи момент.

От своя страна Балабановата къща винаги е носила един аристократичен и културен заряд. Тя е изключително желано място за различни изложби и през залите и са преминали не една и две от тях. Бих искал да благодаря на „Старинен Пловдив“ за възможността да присъстваме в културния и календар. Още повече, че не гостуваме тук за първи път.

Коледа с фотографска задруга Пловдив - момент от откриването

Коледа с фотографска задруга Пловдив - момент от откриването

 

Коледа с фотографска задруга Пловдив – галерия със снимки от откриването

В следващата галерия можете да разгледате още снимки от откриването на изложбата. Кликнете върху снимките за преглед на цял екран.

Оставете коментар