Дени и Ники – една романтична сватба в София

с Няма коментари

Дени и Ники – една романтична сватба в София

Много хора свързват романтиката с определени предмети, обстановки или дестинации. Затова и ако кажете на няколко човека „вечеря на свещи“ повечето от тях  подсъзнателно ще си кажат „колко романтично“. Но истината е, че романтиката идва от хората и или я има или я няма. Затова знаех, че ни чака една романтична сватба в София, още когато видях как се държат за ръце Дени и Ники в една съвсем обикновена сладкарница половин година по-рано.

Дени и Ники - сватба в София

 

Денят на тяхната сватба съвпадна със световния ден на фотографията -19 Август. Това допълнително ме „настрои“ на фотографска вълна и ми помогна почти да не забележа августовската жега. Знаех, че имаме достатъчно време в тайминга и още от ранно утро имах усещането че ни чака един страхотен ден.

За място на сватбената фотосесия бяхме избрали резиденция „Врана“, която добре ми се вписваше в представите за една аристократично-романтична приказка. И което е по-важно това стоеше чудесно на младоженците и в голяма степен отговаряше на мечтите на Дени.

Дени и Ники - сватба в София

Дени и Ники - сватба в София

Дени и Ники - сватба в София

 

Дени и Ники - сватба в София

 

Изпитанието на кума

По стара сватбена традиция кумът има „тежката“ дума и често се случва кумовете да имат изненади към младоженците. Но този път изненадан останах и аз. Ако си мислите, че вземането на кумовете не може да бъде свързано с изпитания… помислете пак! Още на входната врата на Ники му се наложи да попълва  тест, в сравнение с който тестът TOEFL е просто детска игра. Тестчето прекара младоженеца и верните му приятели през дебрите на химията, ядрената химия и състава на някои козметични продукти със семейна насоченост. Ако трябва да бъда честен, такова изпитание беше достойно да вземе място в празненството в ресторанта, защото пред вратата на кумовете малцина го видяха.

Дени и Ники - сватба в София
Изпитанието на кума: тест достоен за прием в БАН

 

Скачащите шаферки – една от любимите ми класики

Снимката със скачащите шаферки и шафери не е нещо ново. Но за мен всички тези снимки  със скачащи шаферки са различни, защото дават възможност и на най-близките приятели на младоженците да проявят своята артистичност. Заедно с това създават веселие на фотосесията. А това за мен е важно. Важно е младоженците да има спомен от един чудесен ден. И вярвам, че Дени и Ники имат точно такива спомени от деня на тяхната сватба в София.

Дени и Ники - сватба в София

 

Галерия с избрани снимки от селекцията на младоженците

В следващата галерия Ви представям част от селекцията на Дени и Ники. Това са част от снимките, които те си избраха за прецизна обработка и печат. За да разгледате галерията кликнете върху някоя от снимките за да я видите в цялост. За навигация между снимките може да използвате стреките на клавиатурата или мишката. Приятно гледане!

 

Слайдшоуто от сватбения ден

Част от младоженците, които заснемам, не ангажират видеограф за сватбения си ден. Такъв беше случаят и на Дени и Ники. Това ги оставя и без най-гледаната част от едно сватбено видео – трейлърът. В такива случаи понякога като комплимент от моя страна правя слайдшоу със снимки от тяхната селекция. За музикален фон използвах песента от първият им сватбен танц.

 

Дени и Ники – Love story

Предложих да младоженците да направим нещо ново и атрактивно за гостите – предсватбена фотосесия и мултимедийно слайдшоу за гостите със снимките от тази фотосесия. Новият елемент, с който си позволихме да експериментираме бяха сватбените им обети, които решихме да вкараме в това слайдшоу. Разбира се, те не бяха гледали предварително шоуто, нито пък бяха чували обета на партньора си. Плюсовете на този експеримент продължават да изплуват и доста след сватбата. Последният, който осъзнах 3 месеца след сватбата, беше удоволствието заедно да изгледат различните дубли на своя обет и обета на партньора.

Фактът, че сватбата беше под открито небе направи тази мултимедийна прожекция малко по-романтична, добавяйки усещането за едно мини лятно кино.

Дени и Ники - сватба в София
Мултимедийното Love story слайдшоу – момент от прожекцията

 

Дени и Ники – Love story слайдшоу

 

Сватбата на Дени и Ники – факти за протокола

За своята сватба в София младоженците избраха ресторант „На върха“.

За доброто настроение на гостите се грижеше DJ Plamen (Пламен Иванов), с който работихме заедно за втори път. Година по-рано ни събра сестрата на булката. Няма да го крия – когато снимам сватба на едни от най-близките хора на мои бивши младоженци се чувствам изключително удовлетворен от това, което правя. Това е може би най-истинската оценка на работата ми. И в този смисъл връзката сестра-сестра е много специална.

 

В заключение искам да благодаря на Дени и Ники за това, че ми се довериха за един от най-хубавите дни в живота си. Да им благодаря за отношението и настроението. Да им благодаря за това, че ме допуснаха в своя свят и бяха себе си.

Искам да им пожелая да се запазят такива, каквито са. Да запазят магията на любовта си и да я предат на децата си. Да запазят романтиката. Романтиката в уж дребните неща – небрежно хващане за ръка, цвете,  бонбон или вечеря на свещи… Защото романтиката разпалва най-силно любовта… За мен беше удоволствие!

 

Ако имате интерес към актуалните предложения за сватбена фотография на KokoFresha Photography, моля последвайте следващият линк:

Актуални предложения на KokoFresha Photography за сватбена фотография

 

Оставете коментар