„Споделени мигове“ – втората ми самостоятелна фотографска изложба

Споделени мигове - плакат

Обикновено при откриването на една изложба, авторът  хвърля известна светлина върху името и. И така: защо „Споделени мигове“ ? Ще Ви отговоря точно с думите, които казах по време на откриването на изложбата. Днес, повече от 3 години по-късно, те продължават да бъдат все така актуални.

От една страна фотографията е вид запечатване на даден миг, независимо дали този миг е част от секундата или няколко часа. Не крия, че обичам дългите експозиции в златният час, когато светлината рисува. От друга страна в нашият свят, до голяма степен доминиран от социалните мрежи, думата „споделяне“ звучи все по-актуално и точно. Ние споделяме миговете от живота си ежедневно с нашите приятели и светът около нас. На мен ми е особено приятно да споделя резултата от усилията ми със зрителите, приятелите и колегите. Също така в голямата си част зад фотографиите в тази изложба се крият споделени изживявания с приятели по времето на самото заснемане.

Характерното за тази изложба бе, че в нея реших да изляза извън границите на пейзажа. Докато първата ми фотоизложба бе изцяло пейзажна,  „Споделени мигове“ включва и фотографии от други жанрове. Въпреки това, пейзажната фотография отново преобладава в изложените фотографии.

Исках втората ми изложба да си има и мото, което да я допълва. Тук на помощ се притече една моя приятелка – Лилия Въчева. С нея ни събра жребият на Фотоваканция 2012 в групата „Мариграфите“, където тя беше автор на мотото на групата. Ето какво написа Лили за моята изложба:

Изгревът и залезът се гонят с времето. А той – мигът, идва за секунди и изпълва всичко с цветове… и малко магия.

 

Пожелавам Ви приятни минути с моите „Споделени мигове“ !

Кликнете върху фотографиите по-долу за да ги разгледате на цял екран. За навигация между снимките можете да използвате стрелките на клавиатурата, тъчпада или мишката…

 

Накрая бих искал да благодаря на туристическия информационен център – гр. Хисаря за поканата и за помощта при реализацията на изложбата! Благодаря и на всички приятели, които ме подкрепиха по време на подготовката и на тези, които ме уважиха на откриването и след това!

Оставете коментар

Този сайт използва Akismet за борба със СПАМ-а. Научете как се обработват данните за коментарите ви.