15 Лалета 2017 – гала концерт

с 6 коментара

15 Лалета 2017 – гала концерт

15 Лалета 2017 вече отмина. Сцената дала изява на 431 участници опустя, а изпълнителите си тръгнаха с нови приятелства и обещания за бъдещи срещи. В конкурса взеха участие 221 индивидуални изпълнители, 22 вокални формации и 14 дуета и триа. Журито беше натоварено с нелеката задача да отличи най-добрите от 572 изпълнения, прозвучали в конкурсните дни.

Конкурсът „Петнадесет лалета“ се провежда под патронажа на Вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова и е включен като събитие в календара на Министерство на културата.

Гала концертът беше открит с изпълнение на квинтет „Хисар“.  И тази година организаторите създадоха музикална формация специално за конкурса. Този път това бяха 3 поколения певици от гр. Хисаря. Наталия и Борислава Гайкови, Виктория Главчева, Никол Пирянкова и Ваня Димитрова бяха аплодирани за изпълнението си на „Яворова пролет“.

15 Лалета 2017 - снимка

След откриването, г-жа Илияна Йотова – Вицепрезидент на Република България, поднесе своето приветствие.

15 Лалета 2017 - снимка на Вицепрезидента

Конкурсът „Петнадесет лалета“ – ретроспекция

За нивото на всеки един конкурс най-добре се съди по това, колко успешни са отличените от предишните издания. И тук сценарият ни върна 365 дни назад към гала концерта на „15 Лалета“ – 2016. Трима, от миналогодишните претенденти за ГРАН ПРИ зарадваха публиката със своите изпълнения. Вече не като претенденти, а  като разпознаваеми лица в цяла България.

Носителят на ГРАН ПРИ в направление „Петнадесет лалета“ за 2016 година, Радко Петков от гр. Троян пристигна директно от летището за да отправи поздрав към участниците и зрителите на конкурса. По настоящем е един от най-силните участници във формата „Гласът на България“, сезон 2017.

15 Лалета 2017 - снимка

Великолепната Лидия Ганева, беше първи подгласник на ГРАН ПРИ в направление „15 Лалета“ през миналата година. За изминалите 365 дни успя безапелационно да спечели правото да представи България на детската евровизия, където се представи чудесно.

15 Лалета 2017 - снимка

Даниела Пирянкова през 2016 година остана първи подгласник на носителя на ГРАН ПРИ в направление „С песните на Мими и Развигор“. Към днешна дата е новата сценична партньорка на г-н Андреев в „Шоуто на Слави“.15 Лалета 2017 - снимка

15 Лалета 2017 – кадърът, избор на официалния фотограф

Фотографията е изкуство да уловиш момента. Понякога нещата не се случват точно по сценарий, но точно в това е красотата и точно там има толкова много истина… Кадърът е от момента на връчването на наградата за вокален педагог. Мисля, че неудържимата радост на Лидия Ганева, която е възпитаничка на Руми Иванова не се нуждае от коментар…

15 Лалета 2017 - снимка

15 Лалета 2017 – Войната на гласовете

Една от особеностите на конкурса „Петнадесет лалета“ е правилото, че претендентите за двете най-големи награди ГРАН ПРИ ( за направление „15 Лалета“ и за направление „С песните на Мими и Развигор“) се определят с явно гласуване на пълния състав на журито по време на гала концерта. Тази част от гала концерта е наречена „Войната на гласовете“. Оценява се единствено изпълнението във „Войната на гласовете“. По регламент от 2016 година за това гласуване към журито се присъединява и музикалният директор на конкурса г-н Иван Димов. Специално за тазгодишното издание на конкурса към журито се включи и носителят на ГРАН ПРИ за 2016 година – Радко Петков.

Всеки член на журито гласува явно с оценки от 1 до 4(5). Цифрата съответства на мястото, което съответният член на журито присъжда на изпълнителя. Оценките на журито се сумират. Изпълнителят с най-малък сбор печели ГРАН ПРИ в съответното направление.

В направление „С песните на Мими и Развигор“ журито номинира:

 1. Никол Канева
 2. „Нова музика“
 3. Доника Стратиева
 4. Борислава Гайкова

Жребият, теглен пред публиката отреди „Нова музика“ да пеят първи, следвани от Борислава Гайкова, Никол Канева и Доника Стратиева.

ГРАН ПРИ в направление „С песните на Мими и Развигор“ спечели Доника Стратиева.

15 Лалета 2017 - снимка

15 Лалета 2017 - снимка

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В направление „Петнадесет лалета“ журито номинира:

 1. Жаклин Таракчи
 2. Кристина Дончева
 3. Вениамин Димитров
 4. Маломир Ингилизов
 5. квартет „Магия“

Изтегленият жребий отреди Кристина Дончева да се представи първа, следвана от Маломир Ингилизов, Вениамин Димитров, Жаклин Таракчи и квартет „Магия“.

ГРАН ПРИ в направление „Петнадесет лалета“ спечели Кристина Дончева.

15 Лалета 2017 - снимка

15 Лалета 2017 - снимка

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В следващата галерия можете да разгледате снимките на всички участници във „Войната на гласовете“. Кликнете върху снимките, за да ги разгледате на цял екран. Можете да ползвате стрелките на клавиатурата или мишката за преминаване между различните снимки.

15 лалета 2017 – участниците в гала концерта

 1. Квинтет „Хисар“
 2. Радко Петков
 3. Лидия Ганева
 4. Даниела Пирянкова
 5. Йоан Симеонов
 6. „Ъпстрийм войсис“
 7. „Нова музика“
 8. Борислава Гайкова
 9. Никол Канева
 10. Доника Стратиева
 11. Максим Ялнъзов
 12. Поля Иванова
 13. Карина Илиева
 14. Кристина Дончева
 15. Маломир Ингилизов
 16. Вениамин Димитров
 17. Жаклин Таракчи
 18. квартет „Магия
 19. вокална група „Бамбини“
 20. Ани Ненова
 21. Симона Георгиева
 22. Мартина Иванова

В следващата галерия можете да разгледате снимките на  участниците в гала концерта на конкурса „Петнадесет лалета“. Кликнете върху снимките, за да ги разгледате на цял екран. Можете да ползвате стрелките на клавиатурата или мишката за преминаване между различните снимки.

15 лалета 2017 – журито

Журито на V-тия младежки конкурс за популярна песен „Петнадесет лалета“ беше в състав:

Председател:

 • Мими Иванова – почетен гражданин на гр. Хисаря.

Членове:

 • Маргарита Хранова – една от най-видните поп изпълнителки.
 • Петър Алексиев – музикант, композитор и аранжор.
 • Валери Костов – музикант, композитор и аранжор.
 • Христина Янкова – музикален редактор в БНР.
 • Снежина Темелкова – директор на представителния оркестър на Българската армия.
 • Мартина Иванова – солистка на групата „Айс крийм“. Една от големите надежди на българската поп музика.
 • Развигор Попов – музикант, композитор и аранжор, който взе участие при оценяването на участниците в направление „Ние и песента“ и във „Войната на гласовете“. Автор на голяма част от песните от конкурсната програма.

Специално за „войната на гласовете“ към журито се присъединиха:

 • Иван Димов – музикален педагог, председател на СНЦ „15 Лалета“ и музикален директор на конкурса.
 • Радко Петков – носител на ГРАН ПРИ за 2016 година в направление „Петнадесет лалета“

15 Лалета 2017 - снимка

Гласуването на журито за всички участници във „Войната на гласовете“ можете да видите в следващата галерия:

Финалът

Последната песен, прозвучала на гала концерта беше песента, донесла ГРАН ПРИ на Петър Алексиев за трети път в направлението „Ние и песента“. Това отличие се присъжда за нов аранжимент на песен от репертоара на Мими Иванова или създадена от Развигор Попов. Този път това беше за новият аранжимент на песента „Българийо, децата ни върни“. Песента беше великолепно представена от Даниела Пирянкова.

15 Лалета 2017 - снимка15 Лалета 2017 - снимка

 

Снимките от изпълненията на участниците на 28.04.2017 и от награждаването по време на гала концерта на 30.04.2017 можете да намерите на фейсбук страницата на KokoFresha PHOTOGRAPHY. За Ваше улеснение, можете да последвате следните връзки:

6 Коментара

 1. Евгения Главчева
  | Отговор

  И преди и сега Коко е върха!!!
  Благодаря ти,Приятелю,че и тази година удържа невероятното напрежение,успя да бъдеш навсякъде и да снимаш почти всичко,какво ти костваше,си знаеш само ти! Благодаря, за невероятния ти професионализъм,търпение и като финал,мога да кажа,че всеки може да ни завиди,че те имаме като наш партньор! Бъди здрав,Ники!

  • koko
   | Отговор

   Благодаря ти, Женя за хубавите думи!

 2. Меги
  | Отговор

  Невероятни снимки! Супер!! А дали има от конкурсните дни?

  • koko
   | Отговор

   От първият конкурсен ден ще има снимки следващата седмица във страницата във facebook. През втория конкурсен ден за съжаление ме нямаше.

 3. Искра
  | Отговор

  А от награждаването снимки ще има ли?

  • koko
   | Отговор

   Да, ще има специален албум на страницата във facebook за награждаването по време на гала концерта. Тъй като трябва кадрите да се отсеят и обработят това ще стане след около седмица.

Оставете коментар

Този сайт използва Akismet за борба със СПАМ-а. Научете как се обработват данните за коментарите ви.