KokoFresha Photography – официален фотограф на 4-тото издание на „15 лалета“

с 1 коментар
KokoFresha Photography с изненада за участниците в галаконцерта на конкурса

И по време на  тазгодишното, четвърто издание на националния младежки конкурс за популярна песен „15 Лалета“, който ще се проведе в гр. Хисаря на 28,29 и 30 Април, отново ще имам честта и удоволствието да бъда официален фотограф на събитието. Конкурса се радва на много голям интерес от страна на участниците и традиционно конкуренцията между тях е силна.

Музикалният форум протича едновременно в две зали, с голяма разлика в светлинните условия между тях. Това превръща заснемането му в предизвикателство за мен. Макар да съм решен да заснема колкото се може повече участници, най-вероятно и тази година за съжаление ще има пропуснати. Със сигурност обаче галаконцерта ще бъде заснет изцяло. И за разлика от предишните издания на „15 Лалета“ снимките от изпълненията на него ще бъдат публикувани на официалния сайт на KokoFresha Photography – kokofreshaphotography.com. Това ще позволи запазването в много по-голяма степен на качеството на снимките.  Надявам се това да спомогне още повече за красивото и качествено отразяване на конкурса.

Кратка ретроспекция от архива ми на официален фотограф на предишните издания на конкурса

В галерията по-долу са публикувани една малка част многото запомнящи се моменти от предишните издания на конкурса „15 Лалета“. Между тях са носителите на Гран При от последното издание на музикалното събитие – Елеонора Иванова (в направлението „15 Лалета“), Виктория Главчева (в направлението „С песните на Мими и Развигор“) и Петър Алексиев (в направлението „Ние и песента“).

Бих искал да споделя и един мой любим паралел  от миналата година. Снимките за него са заснети буквално в рамките на няколко секунди. Любим ми е затова, защото обикновено музикалните педагози на участниците остават в сянка, а имат огромна заслуга за развитието на изпълнителите и се вълнуват наравно с родителите им. Понякога имам чувството че те пеят чрез телата на възпитаниците си (тези, които са гледали филма „Аватар“ се досещат за какво говоря).   Не предполагах че е така преди да се ангажирам като официален фотограф с конкурса.

Като официален фотограф за мен такъв паралел е ценен
Upstream Voices и музикалната им педагожка г-жа Ценка Горалова – Гъбенска (гр. Севлиево)

 

За финал на тази кратка ретроспекция оставих един момент от миналата година… едно изпълнение на децата от гр. Хисаря на „Песен за Хисаря“. Макар, като официален фотограф да знаех за тази част от сценария, и за мен имаше елемент на изненада. Излизането на сцената на Мими Иванова, Развигор Попов и музикалния директор на конкурса Иван Димов заедно с децата беше чудесно хрумване, дошло в последния момент…

"Песен за Хисаря" в изпълнение на хисарските деца
Изпълнението на хисарските деца на песента „Песен за Хисаря“ – един чудесен финал

 

До началото на четвъртото издание на конкурса „15 Лалета“ остават броени дни. На всички участници искам да пожелая късмет и нека най-добрите от тях да победят! Надявам се да прекараме едни чудесни 3 дни, изпълнени с много хубава музика и добро настроение… До скоро! 🙂

Един коментар

  1. Сдружение "Петнадесет лалета"
    | Отговор

    Няма подходящи думи, за да изразим нашата благодарност за усилията, които полагаш! Децата ни (и имам предвид всичките 490 участници тази година) са прекрасни, талантливи, красиви! Но ти и твоята камера запечатвате спомени, които иначе биха избледнели. Сега ще са ярки и живи!
    Благодарим!

Оставете коментар