Благодаря Ви за проявения интерес към моята работа като  фотограф за абитуриентски бал!

В следващите редове ще намерите подробна информация относно ангажимента ми като фотограф за абитуриентски бал през 2018 година. Ще Ви запозная с параметрите на актуалното ми предложение и етапите през които преминава самото заснемане. Варианта, който предлагам на Вашето внимание е с оптимални параметри за почти всички абитуриенти, но разбира се към него могат да се добавят и други Ваши желания.

Ангажимента, който поемам е цялостен – тоест в един ден поемам ангажимент само към един абитуриент (или клас). Тъй като сезонът на баловете е изключително натоварен не поемам ангажимент и не запазвам дата за почасови снимки и фотосесии.

Информацията по-долу се отнася за индивидуални абитуриентски ангажименти. Ако се интересувате от заснемане на цял клас, моля свържете се с мен. След уточняване на Вашите изисквания ще получите конкретна информация и оферта. За връзка с мен можете да използвате страницата контакт.

Основни етапи в работата ми като фотограф за абитуриентски бал

Работата ми като фотограф за абитуриентски бал преминава през 5 основни етапа. Те включват предварителните контакти, самото снимане и постобработката на заснетите фотографии.

 

Първи етап – Предварителни контакти и поемане на ангажимента

Обикновено контактите с бъдещите ми клиенти започват с въпроса дали датата на техния бал е свободна в календара ми. Ако датата е свободна и клиента познава работата ми, може да ме ангажира директно. Възможно е обаче клиента да пожелае да разгледа по-подробно портфолиото ми и тогава да вземе решение. Това е най-удачно да стане на специално насрочена среща.

Запазването на датата и поемането на ангажимента от моя страна става само след изрично изявено желание от абитуриента. Когато няма обективни причини да не се проведе среща с абитуриента, такава среща е задължителна преди запазването на датата. Обективна причина е когато абитуриента живее в отдалечено населено място и пътуването му е неоправдано. Запитването за свободна дата е неангажиращо и информацията е валидна към момента на отговора ми. Ако датата е свободна, тя ще остане такава до момента в който ме ангажирате Вие или друг клиент! От момента на отговора ми до момента в който ме ангажирате е възможно да бъда ангажиран от друг клиент. При поемането на ангажимента от моя страна, ще получите потвърждение, че датата е запазена за Вас.

В процеса на подготовката на бала Ви е препоръчително да проведем една среща в която да обсъдим Вашите желания относно заснемането на бала и фотосесията преди него. Обикновено ударението пада върху фотосесията, защото най-вероятно това ще е първият път в който Вие ще сте  толкова официална (лен), като започнем от тоалета и стигнем до аксесоарите. Ще набележим и подходящо място за фотосесия. За абитуриентките е препоръчително да имаме снимка на роклята, за да можем да съобразим по-добре мястото на фотосесията като цветове и стил. Разбира се повечето от тези неща можем да уточним и по телефона или по чат.

 

Втори етап – Заснемане на Вашият бал

Заснемането на бала ще започнем в момента, в който сте пожелали при предварителните контакти. Повечето абитуриентки не искат заснемане на прическата и грима, но има и такива, които искат. Това е по Ваш избор и не влияе на цената. Ще направим фотосесия, за която е добре да планирате около 2 часа, особено ако се налага да се пътува до набелязаната локация. Ще направим снимки с родителите и роднините Ви (най-често във Вашият дом или наетият от родителите Ви ресторант). Ще Ви снимам с Вашите съученици на мястото, където се събирате преди ресторанта. Снимките ще приключим с Вашето влизане в ресторанта. Нямате ограничение за броя снимки и продължителността на ангажимента в часове.

 

Трети етап – Първи снимки и базова обработка

Полагам всички усилия да обработя 1-2 снимки от бала Ви в следващите 1-2 дена след бала. Тези снимки ще Ви изпратя по e-mail или ще ги кача в профила Ви във facebook. По този начин още в първите дни след събитието ще можете да се похвалите на приятелите и роднините си, използвайки професионална снимка, а не снимка от мобилен телефон. Разбира се ако желаете конфиденциалност тези снимки няма да бъдат публикувани в профила Ви. През следващите 1-2 седмици (в зависимост от натовареността ми в момента) ще прегледам всички заснети снимки и ще изчистя некачествените (няма да изтрия некачествена снимка ако тя е от важен момент). Прегледаните снимки (обикновено повече от 200 бр.) ще обработя базово и ще Ви ги изпратя по интернет.

 

Четвърти етап – Избор на снимки за прецизна предпечатна обработка и печат (Вашата селекция)

През изминалите години в предложението ми „фотограф за абитуриентски бал“ неизменно присъстват и определен брой отпечатани снимки. Вярвам че, отпечатаните снимки ще радват Вас и Вашите роднини, дори и ако първоначално намирате снимките на електронен носител за достатъчни. Нещо повече- това Ви гарантира, че снимките които държите са точно такива, каквито съм ги видял аз и елиминира възможността всичките ни усилия да бъдат компрометирани от евтино фото ателие. За повечето абитуриенти бройката от 50 снимки е оптимална, затова и тази бройка е залегнала в моето предложение. Разбира се не е проблем да си изберете и повече. Ако си изберете повече от 50 снимки, първите 10 от тях ще бъдат комплимент от мен за Вас, а останалите ще бъдат на преференциална цена. Тези снимки ще обработя прецизно и ще отпечатам на фотохартия Katana с оригинални EPSON мастила и в размер 10/15 см.

За целта трябва да направите списък от номерата на любимите си снимки и да ми го изпратите.  (например ако сте харесали снимката „вашето име 1 021.jpg„, трябва да запишете номера 1021, дори и ако между някоя от цифрите има интервал). Прецизната предпечатна обработка включва изправяне и изрязване на снимката, прецизна настройка на яркостта (от много голямо значение при отпечатване на снимката), по-прецизен бял баланс, локална обработка на части от снимката и ретуш. При тази обработка се мисли на първо място за качественото отпечатване на снимките на хартия.

 

Пети етап – Получаване на готовия продукт

В рамките на 1 месец след като ми изпратите списъка с избраните снимки ще получите готовият продукт. Възможно е да отнеме и малко повече време, ако сте избрали значително повече от 50 снимки или сте изпратили списъка със селекцията в период с голямо натоварване. Готовият продукт ще получите на персонализиран DVD диск, в кутийка с персонална за Вашият бал обложка. В този диск ще откриете всички снимки от бала, прецизно обработените снимки от Вашата селекция във висока резолюция, както и вариант на Вашата селекция в резолюция за интернет. Ще получите и отпечатаните снимки от селекцията.

 

Фотограф за абитуриентски бал сезон 2018 – какво включва предложението ми:

  • Резервиране на дата.
  • Предварителни контакти по e-mail, телефон и наживо.
  • Заснемане на Вашият бал без ограничение на времето и броя кадри.
  • Включена фотосесия в деня на бала.
  • Получавате всички снимки с базова обработка.
  • Получавате 50 снимки, селектирани от Вас с прецизна предпечатна обработка и печат на фотохартия “Katana” с размер 10/15 см. и оригинални мастила на EPSON.
  • Файловете получавате на персонализиран DVD диск.

Цена за сезон 2018 година – 200 лв.

Цената е валидна за гр. Хисаря. За други населени места се добавят транспортни разходи.

 

За връзка с мен кликнете тук