Фотограф за абитуриентски бал

KokoFresha Photography - 22/11/2017

Благодаря Ви за проявения интерес към моята работа като  фотограф за абитуриентски бал!

В следващите редове ще намерите подробна информация относно ангажимента ми като фотограф за абитуриентски бал през 2018 година. Ще Ви запозная с параметрите на актуалното ми предложение и етапите през които преминава самото заснемане. Варианта, който предлагам на Вашето внимание е с оптимални параметри за почти всички абитуриенти, но разбира се към него могат да се добавят и други Ваши желания.

Ангажимента, който поемам е цялостен – тоест в един ден поемам ангажимент само към един абитуриент (или клас). Тъй като сезонът на баловете е изключително натоварен не поемам ангажимент и не запазвам дата за почасови снимки и фотосесии.

Информацията по-долу се отнася за индивидуални абитуриентски ангажименти. Ако се интересувате от заснемане на цял клас, моля свържете се с мен. След уточняване на Вашите изисквания ще получите конкретна информация и оферта. За връзка с мен можете да използвате страницата контакт.

 

Как да ме ангажирате?

Обикновено контактите с бъдещите ми клиенти започват с въпроса дали датата на техния бал е свободна в календара ми. Ако датата е свободна и Вие познавате добре работата ми, може да ме ангажира директно. Възможно е обаче да пожелаете да разгледате по-подробно портфолиото ми и тогава да вземете решение. Това е най-удачно да стане на специално насрочена среща. От друга аз също ще придобия представа за Вашите желания и очаквания. Ще отговоря на всички въпроси, които Ви интересуват.

Тази среща е необвързваща за Вас. Възможно е още на срещата да вземете, или преди нея да сте взели решение, да ме ангажирате за Вашият бал.

Ако се нуждаете от допълнително време за взимане на решение, датата ще остане свободна в календара ми, освен ако нямаме уговорка да задържа датата за 2-3 дни. Ако в рамките на тези дни не получа потвърждение ще считам датата за свободна.

Обърнете внимание на:

Запазването на датата и поемането на ангажимента от моя страна става само след изрично изявено желание от абитуриента. Когато няма обективни причини да не се проведе среща с абитуриента, такава среща е задължителна преди запазването на датата. Обективна причина е когато абитуриента живее в отдалечено от мен населено място и пътуването му е неоправдано. Запитването за свободна дата е неангажиращо и информацията е валидна към момента на отговора ми. Ако датата е свободна, тя ще остане такава до момента в който ме ангажирате Вие или друг клиент! От момента на отговора ми до момента в който ме ангажирате е възможно да бъда ангажиран от друг клиент. При поемането на ангажимента от моя страна, ще получите потвърждение, че датата е запазена за Вас.

 

Основни етапи в работата ми като фотограф за абитуриентски бал

Работата ми като фотограф за абитуриентски бал преминава през 5 основни етапа. Те включват предварителните контакти, самото снимане и постобработката на заснетите фотографии.

 

Първи етап – Предварителни контакти и планиране

В процеса на подготовката на бала Ви е препоръчително да проведем една среща на която да обсъдим Вашите желания относно заснемането на бала и фотосесията преди него. Ако вземете решение да ме ангажирате по време на опознавателната среща (или преди това), можем да преминем направо към обсъждане на Вашите желания и идеи за бала.

Обикновено ударението пада върху фотосесията, защото най-вероятно това ще е първият път в който Вие ще сте  толкова официална (лен), като започнем от тоалета и стигнем до аксесоарите. Ще набележим и подходящо място за фотосесия. За абитуриентките е препоръчително да имаме снимка на роклята, за да можем да съобразим по-добре мястото на фотосесията като цветове и стил. Разбира се повечето от тези неща можем да уточним и по телефона или по чат.

 

Втори етап – Заснемане на Вашият бал

Заснемането на бала ще започнем в момента, в който сте пожелали при предварителните контакти. Повечето абитуриентки не искат заснемане на прическата и грима, но има и такива, които искат. Това е по Ваш избор и не влияе на цената. Ще направим фотосесия, за която е добре да планирате около 2 часа, особено ако се налага да се пътува до набелязаната локация. Ще направим снимки с родителите и роднините Ви (най-често във Вашият дом или наетият от родителите Ви ресторант). Ще Ви снимам с Вашите съученици на мястото, където се събирате преди ресторанта. Снимките ще приключим с Вашето влизане в ресторанта. Нямате ограничение за броя снимки и продължителността на ангажимента в часове.

 

Трети етап – Първи снимки и базова обработка

Полагам всички усилия да обработя 1-2 снимки от бала Ви в следващите 1-2 дена след бала. Тези снимки ще Ви изпратя по e-mail или ще ги кача в профила Ви във facebook. По този начин още в първите дни след събитието ще можете да се похвалите на приятелите и роднините си, използвайки професионална снимка, а не снимка от мобилен телефон. Разбира се ако желаете конфиденциалност тези снимки няма да бъдат публикувани в профила Ви. През следващите 1-2 седмици (в зависимост от натовареността ми в момента) ще прегледам всички заснети снимки и ще изчистя некачествените (няма да изтрия некачествена снимка ако тя е от важен момент). Прегледаните снимки (обикновено повече от 200 бр.) ще обработя базово и ще Ви ги изпратя по интернет.

 

Четвърти етап – Избор на снимки за прецизна предпечатна обработка и печат (Вашата селекция)

През изминалите години в предложението ми „фотограф за абитуриентски бал“ неизменно присъстват и определен брой отпечатани снимки. Вярвам че, отпечатаните снимки ще радват Вас и Вашите роднини, дори и ако първоначално намирате снимките на електронен носител за достатъчни. Нещо повече- това Ви гарантира, че снимките които държите са точно такива, каквито съм ги видял аз и елиминира възможността всичките ни усилия да бъдат компрометирани от евтино фото ателие. За повечето абитуриенти бройката от 50 снимки е оптимална, затова и тази бройка е залегнала в моето предложение. Разбира се не е проблем да си изберете и повече. Ако си изберете повече от 50 снимки, първите 10 от тях ще бъдат комплимент от мен за Вас, а останалите ще бъдат на преференциална цена. Тези снимки ще обработя прецизно и ще отпечатам на фотохартия Katana с оригинални EPSON мастила и в размер 10/15 см.

За целта трябва да направите списък от номерата на любимите си снимки и да ми го изпратите.  (например ако сте харесали снимката „вашето име 1 021.jpg„, трябва да запишете номера 1021, дори и ако между някоя от цифрите има интервал). Прецизната предпечатна обработка включва изправяне и изрязване на снимката, прецизна настройка на яркостта (от много голямо значение при отпечатване на снимката), по-прецизен бял баланс, локална обработка на части от снимката и ретуш. При тази обработка се мисли на първо място за качественото отпечатване на снимките на хартия.

 

Пети етап – Получаване на готовия продукт

В рамките на 1 месец след като ми изпратите списъка с избраните снимки ще получите готовият продукт. Възможно е да отнеме и малко повече време, ако сте избрали значително повече от 50 снимки или сте изпратили списъка със селекцията в период с голямо натоварване. Готовият продукт ще получите на персонализиран DVD диск, в кутийка с персонална за Вашият бал обложка. В този диск ще откриете всички снимки от бала, прецизно обработените снимки от Вашата селекция във висока резолюция, както и вариант на Вашата селекция в резолюция за интернет. Ще получите и отпечатаните снимки от селекцията.

 

Фотограф за абитуриентски бал сезон 2018 – какво включва предложението ми:

  • Резервиране на дата.
  • Предварителни контакти по e-mail, телефон и наживо.
  • Заснемане на Вашият бал без ограничение на времето и броя кадри.
  • Включена фотосесия в деня на бала.
  • Получавате всички снимки с базова обработка.
  • Получавате 50 снимки, селектирани от Вас с прецизна предпечатна обработка и печат на фотохартия “Katana” с размер 10/15 см. и оригинални мастила на EPSON.
  • Файловете получавате на персонализиран DVD диск.

Цена за сезон 2018 година – 200 лв.

Цената е валидна за гр. Хисаря. За други населени места се добавят транспортни разходи.

 

За връзка с мен кликнете тук