Благодаря Ви за проявения интерес към предлаганата от мен услуга „Сватбена фотография“!

В следващите редове ще Ви запозная с начинът ми на работа като сватбен фотограф, касаещ цялостният ми ангажимент към един от най-специалните дни в живота Ви. Ще опиша подробно стъпките от предварителните ни срещи до получаването на крайния продукт. По този начин по всяко време ще можете да се върнете към тази информация.

В началото бих искал да маркирам две важни неща:

 • Предлаганата от мен услуга „Сватбена фотография“ няма различни пакети. Тя включва всичко необходимо за пълното и качествено отразяване на Вашият празник от един фотограф. В нея влизат и предварителните срещи и последващата компютърна обработка.  Същевременно,  оскъпяващите допълнения (като фотокниги например) не са предварително включени в моето предложение. Разбира се, на всеки етап можем да осъществим много ваши допълнителни идеи и желания.
 • Ангажимента ми към Вашият сватбен ден не е ограничен до определени часове присъствие (не калкулирам overtime). Работата ми във Вашият сватбен ден започва в уговореното време (почти винаги с подготовката на булката) и завършва с края на празненството в ресторанта (обикновено след като са си тръгнали половината от гостите). Правя този комплимент към Вас с разбирането, че това би Ви дало възможност по-точно да си направите сметка на разходите по сватбата.

Основни етапи в работата ми по всяка сватба

Работата ми по всяка сватба преминава през 5 основни етапа:

 1. Предварителни срещи (а). Стремя се да проведем 2 срещи преди сватбата. Първата от тях е опознавателна. От една страна Вие се запознавате с работата ми, а от друга аз придобивам представа за вашите желания и очаквания. Ще Ви покажа  1-2 предишни сватби. Ще Ви покажа както селекциите на младоженците, така и всички снимки от конкретната сватба. Ще обясня разликата между базовата обработка на всички снимки и прецизната обработка на селекцията, направена от младоженците. Ще отговоря на всички въпроси, които Ви интересуват. Същевременно Вие ще ме запознаете с Вашите изисквания. Тази среща е необвързваща за Вас. Можете на тази среща да вземете решение дали искате да ме ангажирате за Вашата сватба или през седмицата след нея (ако се нуждаете от време за размисъл или бихте искали да сравните няколко оферти). В случай че сте решили да ме ангажирате, на тази среща подробно ще обсъдим вариантите за персонализирана сватбена фотосесия (ще се опитаме в нея да вкараме елементи, които Ви свързват). Ще обсъдим сватбата и като сценарий, за да знам къде, кога и какво ще се случва. Ориентировъчната продължителност на тази първа среща е около 2-3 часа и е добре да се проведе възможно най-рано. Втората среща ще организираме седмица преди сватбата. Нейната цел е да Ви дам някои напътствия с цел получаването на по-хубави снимки. Също така вече ще имаме окончателният сценарий на сватбата, защото между двете срещи със сигурност ще настъпят промени. Ако провеждането на тази втора среща е затруднено (пример заради разстоянията, които ни делят, ергенско парти или др.)  можем да я заменим с телефонен разговор или чат.
 2. Заснемането на Вашият сватбен ден. Работата ми в деня на сватбата Ви започва в уговорения предварително час (най-често с подготовката на булката) и завършва с края на тържеството в ресторанта (обикновено след като си тръгнат повече от половината гости. Не бързам да си тръгна след последния ритуал, който в повечето случаи е рязането на тортата). Няма ограничение на броя заснети кадри и няма допълнително заплащане за по-голяма продължителност (overtime).
 3. Първи снимки и базова обработка. Полагам всички усилия да обработя 1-2 снимки от сватбата Ви в следващите 1-2 дена след сватбата. Ще Ви ги изпратя или по e-mail или ще  ги кача в профила Ви във facebook. По този начин още в първите дни след събитието ще можете да се похвалите на приятелите и роднините си с радостния повод, използвайки професионална снимка, а не снимка от мобилен телефон на някой от гостите. Разбира се ако желаете конфиденциалност тези снимки няма да бъдат публикувани в профила Ви. През следващите 1-2 седмици (в зависимост от натовареността ми в момента) ще прегледам всички заснети снимки и ще изчистя некачествените (няма да изтрия некачествена снимка ако тя е от важен момент). Прегледаните снимки (обикновено повече от 1000  бр.) ще обработя базово и ще Ви ги изпратя по интернет.
 4. Вашата селекция (селекция на младоженците). Това са 100 снимки,  избрани от Вас, които ще обработя прецизно и ще отпечатам на фотохартия Katana с оригинални EPSON мастила и в размер 13/18 см. Не е проблем да си изберете и повече. Ако си изберете снимки в повече, първите 10 от тях ще бъдат като комплимент от мен за Вас, а останалите ще бъдат на преференциална цена. Видът на хартията (гланц, силкмат или лустер) е по Ваш избор. За целта трябва да направите списък от номерата на любимите си снимки и да ми го изпратите. (например: ако сте харесали снимката „вашите имена 1 021.jpg„, трябва да запишете номера 1021, дори и ако между някоя от цифрите има интервал.) По-прецизната обработка включва изправяне и изрязване на снимката, прецизна настройка на яркостта (от много голямо значение при отпечатване на снимката), по-прецизен бял баланс, локална обработка на части от снимката и ретуш. При тази обработка се мисли на първо място за качественото отпечатване на снимките на хартия.
 5. Получаване на готовият продукт. В рамките на 1 месец след като ми изпратите списъка с избраните снимки ще получите готовият продукт. Възможно е да отнеме и 2 месеца в случай че сте избрали значително повече от 100 снимки или сте изпратили списъка със селекцията в период с голямо натоварване. Готовият продукт ще получите на персонализирани DVD дискове, в кутийка с персонална за Вашата сватба обложка. В тези дискове ще откриете всички снимки от сватбата, прецизно обработените снимки от Вашата селекция във висока резолюция, както и вариант на Вашата селекция в резолюция за интернет. Ще получите и отпечатаните снимки от селекцията.
Предложението ми за „сватбена фотография 2017“ включва:
 • Резервиране на дата.
 • Предварителна среща (и).
 • Пълно заснемане на сватбения ден – от подготовката на булката, до края на тържеството в ресторанта. Няма ограничение на времето и броя кадри.
 • Включена фотосесия в сватбения ден.
 • Получавате всички снимки с основни корекции.
 • Получавате 100 снимки, селектирани от Вас с прецизна обработка и печат на фотохартия “Katana” с размер 13/18 см. и оригинални мастила на EPSON.
 • Файловете получавате на персонализирани DVD дискове.

Цена за сезон 2017 година – 550 лв.

 

Вашата сватба ще бъде през 2018 година? Последвайте следната връзка, за да видите актуалните предложения за сватбена фотография 2018:  Информация за сезон 2018

 

За връзка с мен кликнете тук