Сватбена фотография

KokoFresha Photography - 07/04/2018

Благодаря Ви за проявения интерес към предлаганата от мен услуга „Сватбена фотография“!

Базирайки се на натрупания опит през изминалите години и воден от желанието си да предложа  по-персонални услуги на клиентите си, предлагам на Вашето внимание три варианта на сватбена фотография за 2018 година. Два от тях са базирани на практиката ми от последните години и в тях могат оптимално да се впишат над 95% от заснетите от мен сватби. Третият вариант е специално ново предложение. То е за двойки, които искат нещо повече от хубави сватбени снимки. То е за двойки, които имат желание да отделят време и средства за ексклузивната предсватбена фотосесия (Love story). Разбира се към тези три предложения могат да се добавят различни Ваши желания.

 

Сватбена фотография 2018 – варианти

Трите варианта сватбена фотография, които предлагам на Вашето внимание са:  „Wedding moments“, „Wedding day“ и „Love story“.

 

Wedding moments

„Wedding moments“ е бюджетното предложение за сватбена фотография от KokoFresha Photography. Както показва името, то е оптимален вариант за тези двойки, чийто сватби са с по-малка продължителност от една обичайна сватба. Такива са сватбите, които са без църковен брак, подготовка на младоженците и взимане на кумовете. Много често такива сватби са и с по-малък брой гости – около 50-60 човека. В крайна сметка това води до ангажираност на фотографа под 10 часа и заснети кадри под 700 снимки. Броят на прецизно обработените и отпечатани снимки също е пропорционално намален.

Основни параметри на варианта „Wedding moments“:
 • Резервиране на дата.
 • Предварителна среща (и).
 • Ангажираност на фотографа – до 10 часа.
 • Брой заснети снимки – до 700.
 • Включена фотосесия в сватбения ден.
 • Получавате всички  снимки с основни корекции.
 • Получавате 80 + 5 снимки, селектирани от Вас с прецизна обработка и печат на фотохартия “Katana” с размер 13/18 см. и оригинални мастила на EPSON. 80  снимки оптимално се побират в широко разпространените сватбени албуми. 5-те допълнителни снимки са комплимент от мен и можете да ги сложите в рамки или да ги подарите.
 • Файловете получавате на персонализирани DVD дискове.
 • Цена за допълнително обработена и отпечатана снимка – 2 лв.
 • Допълнителна ангажираност над 10-те часа (Overtime) – 60 лв./час

Цена на „Wedding moments“ – 550 лв.

 

Wedding day

„Wedding day“ е варианта на сватбена фотография от KokoFresha Photography предлагащ заснемане на Вашия сватбен ден без компромиси. Той е пряк наследник на начина ми на работа през изминалите повече от 5 години. Този вариант включва абсолютно всичко, по отношение на заснемането на сватбения Ви ден от един фотограф. Както показва името на това предложение, стремежът ми е възможно най-пълно да запазя в снимки Вашия сватбен ден. Снимките започват според вашето желание (най-често с подготовката на булката) и приключват след края на тържеството в ресторанта. Не бързам да си тръгна след последния ритуал. Обикновено изчаквам да си тръгнат повече от половината гости. Броят прецизно обработени и отпечатани снимки също е увеличен, защото голяма част от двойките, за които съм работил, изпитваха затруднение когато трябваше да сведат избора си до  100 бройки. Това е предложението, което бих Ви препоръчал за заснемането на Вашия сватбен ден, ако планирате една традиционна сватба.

Основни параметри на варианта „Wedding day“:
 • Резервиране на дата.
 • Предварителна среща (и).
 • Ангажираност на фотографа – през целият ден.
 • Брой заснети снимки – над 800.
 • Включена фотосесия в сватбения ден.
 • Получавате всички  снимки с основни корекции.
 • Получавате 120 + 10 снимки, селектирани от Вас с прецизна обработка и печат на фотохартия “Katana” с размер 13/18 см. и оригинални мастила на EPSON. 
 • Файловете получавате на персонализирани DVD дискове.
 • Цена за допълнително обработена и отпечатана снимка – 1.50 лв.
 • Допълнителна ангажираност  (Overtime) – не се начислява

Цена на „Wedding day“ – 690 лв.

 

Love story

„Love story“ е премиум предложението на KokoFresha Photography за сватбена фотография през 2018 година. Този вариант надгражда предложението „Wedding day“, включвайки на 100 % абсолютно всичко от него и добавяйки ексклузивната предсватбена фотосесия „Love story“. Тази фотосесия не се предлага отделно. Тя се предлага само на клиенти, избрали услугите на KokoFresha Photography за своя най-специален ден. Снимките от една предсватбена фотосесия са полезни за персонализиране на различни аспекти на сватбеното тържество – от тейбъл картичките и бутилките с алкохол до набиращото популярност слайдшоу за гостите. Един прекрасен пример за „Love story“ фотосесия може да видите тук.

Ако младоженците желаят мултимедийно слайдшоу, което да покажат на гостите на сватбата, то ще им бъде изработено без допълнително оскъпяване. Ще бъде осигурена и необходимата техника за качествена презентация – 3LCD проектор и 120“ преносим професионален екран за събития. Този вариант е подходящ избор за тези двойки, които освен хубави сватбени снимки, искат да имат и по-романтични снимки, не се притесняват да  покажат любовта си пред своите приятели и са склонни да отделят допълнително време и средства.

Основни параметри на варианта „Love story“:
 • Резервиране на дата.
 • Предварителна среща (и).
 • Ангажираност на фотографа – през целият ден.
 • Брой заснети снимки – над 800.
 • Включена фотосесия в сватбения ден.
 • Получавате всички  снимки с основни корекции.
 • Получавате 120 + 10 снимки, селектирани от Вас с прецизна обработка и печат на фотохартия “Katana” с размер 13/18 см. и оригинални мастила на EPSON. 
 • Файловете получавате на персонализирани DVD дискове.
 • Цена за допълнително обработена и отпечатана снимка – 1.50 лв.
 • Допълнителна ангажираност  (Overtime) – не се начислява
 • Включена предсватбена фотосесия
 • Мултимедийно слайдшоу за гостите Ви в ресторанта (при желание от Ваша страна)

Цена на „Love story“ – 990 лв.

 

 

Сравнение на предложенията за сватбена фотография на KokoFresha Photography

Чрез следващата таблица можете да направите лесно сравнение на основните параметри на трите варианта за сватбена фотография, предлагани от KokoFresha Photography през 2018 година.

сватбена фотография - сравнение на вариантите

 

 

Как да ме ангажирате?

Обикновено контактите ми с бъдещите младоженци започват с въпроса дали датата на тяхната сватба е свободна в календара ми. Ако датата е свободна и Вие познавате добре работата ми, е възможно да пожелаете да ме ангажирате директно. Възможно е обаче да пожелаете да разгледате по-подробно портфолиото ми, да се запознаете с начина ми на работа и тогава да вземете решение. Това е най-удачно да стане на специално насрочена среща. От друга аз също ще придобия представа за Вашите желания и очаквания. Ако желаете ще Ви покажа  1-2 предишни сватби. Ще Ви покажа както селекциите на младоженците, така и всички снимки от конкретната сватба. Ще обясня разликата между базовата обработка на всички снимки и прецизната обработка на селекцията, направена от младоженците. Ще отговоря на всички въпроси, които Ви интересуват.

Тази среща е необвързваща за Вас. Възможно е още на тази първа среща да вземете или преди нея да сте взели решение да ме ангажирате за сватбен фотограф.

Ако се нуждаете от допълнително време за взимане на решение, датата ще остане свободна в календара ми, освен ако нямаме уговорка да задържа датата за 2-3 дни. Ако в рамките на тези дни не получа потвърждение ще считам датата за свободна.

Обърнете внимание на:

Запазването на датата и поемането на ангажимента от моя страна става само след изрично изявено желание от младоженците. Когато няма обективни причини да не се проведе среща с тях, такава среща е задължителна преди запазването на датата. Обективна причина е когато живеете в отдалечено от мен населено място и пътуването Ви е неоправдано. Запитването за свободна дата е неангажиращо и информацията е валидна към момента на отговора ми. Ако датата е свободна, тя ще остане такава до момента в който ме ангажирате Вие или друг клиент! От момента на отговора ми до момента в който ме ангажирате е възможно да бъда ангажиран от друг клиент. При поемането на ангажимента от моя страна, ще получите потвърждение, че датата е запазена за Вас.

 

 

 

Основни етапи в работата ми като сватбен фотограф:

Работата ми като сватбен фотограф преминава през 5 основни етапа. Те включват предварителните контакти, самото снимане и постобработката на заснетите фотографии.

 

Първи етап – Предварителни контакти и планиране

Ако още на първата среща (или преди нея) сте ме избрали за свой сватбен фотограф, още на нея ще пристъпим към обсъждане на детайлите на Вашата сватба. Ще обсъдим вариантите за персонализирана сватбена фотосесия (локации, стил, елементи, които са свързани с Вас). Ще обсъдим сватбата като сценарий и тайминг, за да знам къде, кога и какво ще се случва. Ориентировъчната продължителност на тази  среща е около и над  2-3 часа.

Ако сте се нуждаели от време за размисъл преди да ме ангажирате е препоръчително възможно най-скоро след това да проведем нова среща, на която да обсъдим изложените по-горе елементи.

В седмицата преди сватбата (или малко по-рано) е добре да организираме още една среща. Нейната цел е да Ви дам някои съвети с цел получаването на по-хубави снимки и осигуряването на по-голям комфорт за Вас в деня на сватбата. Също така вече ще имаме окончателният сценарий на сватбата, защото между двете срещи със сигурност ще настъпят промени. Ако провеждането на тази втора среща е затруднено (пример заради разстоянията, които ни делят, ергенско парти или др.)  можем да я заменим с телефонен разговор или чат.

Независимо от срещите, през цялото време от поемането на ангажимента до самата сватба, а и след това, оставам на Ваше разположение за допълнителни въпроси, идеи и други неща, които считате за важни.

 

Втори етап – Заснемане на Вашата сватба

Работата ми в деня на сватбата Ви започва в уговорения предварително час (най-често с подготовката на булката) и завършва според избраният от Вас вариант на сватбена фотография:

При варианта „Wedding moments“ присъствието ми е ограничено до 10 астрономически часа. Ако желаете по-дълго присъствие се начислява overtime. Общия брой кадри, който можете да очаквате е до 700.

При вариантите „Wedding day“ и „Love story“  присъствието ми не е лимитирано като астрономическо време. Не бързам да си тръгна веднага след последния ритуал, който обикновено е разрязването на сватбената торта. Най-често изчаквам  да си тръгнат повече от половината гости. При тези два варианта нямате ограничение на броя кадри  и нямате допълнително заплащане за по-голяма продължителност (overtime). Общия брой кадри, който можете да очаквате е над 800.

 

Трети етап – Първи снимки и базова обработка

Полагам всички усилия да обработя 1-2 снимки от сватбата Ви в следващите 1-2 дена след сватбата. Ще Ви ги изпратя или по e-mail или ще  ги кача в профила Ви във facebook. По този начин още в първите дни след събитието ще можете да се похвалите на приятелите и роднините си с радостния повод, използвайки професионална снимка, а не снимка от мобилен телефон на някой от гостите. Разбира се, ако желаете конфиденциалност тези снимки няма да бъдат публикувани в профила Ви. През следващите 1-2 седмици (в зависимост от натовареността ми в момента) ще прегледам всички заснети снимки и ще изчистя некачествените (няма да изтрия некачествена снимка ако тя е от важен момент). Прегледаните снимки  ще обработя базово и ще Ви ги изпратя по интернет.

 

Четвърти етап – Вашата селекция

Това са 80 или 120  снимки (в зависимост от избраният вариант сватбена фотография),  избрани от Вас, които ще обработя прецизно и ще отпечатам на фотохартия Katana с оригинални EPSON мастила и в размер 13/18 см. Не е проблем да си изберете и повече. Ако си изберете снимки в повече, първите 5 или 10 (в зависимост от избраният от Вас вариант на сватбена фотография) от тях ще бъдат като комплимент от мен за Вас, а останалите ще бъдат на преференциална цена. Видът на хартията (гланц, силкмат или лустер) е по Ваш избор.

За целта трябва да направите списък от номерата на любимите си снимки и да ми го изпратите. (например: ако сте харесали снимката „вашите имена 1 021.jpg„, трябва да запишете номера 1021, дори и ако между някоя от цифрите има интервал.) По-прецизната обработка включва изправяне и изрязване на снимката, прецизна настройка на яркостта (от много голямо значение при отпечатване на снимката), по-прецизен бял баланс, локална обработка на части от снимката и ретуш. При тази обработка се мисли на първо място за качественото отпечатване на снимките на хартия.

 

Пети етап – Получаване на готовия продукт

В рамките на 1 месец след като ми изпратите списъка с избраните снимки ще получите готовия продукт. Възможно е да отнеме и 2 месеца в случай че сте избрали значително повече снимки или сте изпратили списъка със селекцията в период с голямо натоварване. Времето за получаване на готовия продукт най-вероятно ще се увеличи и ако желаете допълнителни продукти, които изискват съгласуване, допълнително одобрение от Вас и външен изпълнител. Такъв продукт например са фотокнигите.

Готовият продукт ще получите на персонализирани DVD дискове, в кутийка с персонална за Вашата сватба обложка. В тези дискове ще откриете всички снимки от сватбата, прецизно обработените снимки от Вашата селекция във висока резолюция, както и вариант на Вашата селекция в резолюция за интернет. Ще получите и отпечатаните снимки от селекцията.

 


Сватбена фотография  – допълнителна информация

За района на гр. Хисаря, гр. Пловдив и гр. Карлово няма допълнително заплащане за път и нощувка. За разстояния по-големи от 50 км. от гр. Хисаря ще заплатите стойността на горивото (приблизително 0.16 лв. на изминат километър). За сватби, отдалечени на повече от 100 км. от Хисаря най-вероятно ще трябва да заплатите и нощувка. Това ще бъде уговорено на срещата с Вас, отчитайки точното място на сватбата.

 

 

Последвайте следната връзка, ако желаете да разгледате публикациите ми за моята работа като сватбен фотограф.

 

 

 

За връзка с мен кликнете тук