Фотограф за Свето Кръщение

KokoFresha Photography - 30/11/2017

Благодаря Ви за проявения интерес към работата ми като фотограф за Свето Кръщение!

В следващите редове ще намерите подробна информация относно ангажимента ми като фотограф за Свето Кръщение. Ще Ви запозная с параметрите на актуалното ми предложение и етапите през които преминава самото заснемане. Варианта, който предлагам на Вашето внимание е с оптимални параметри за почти всички клиенти, но разбира се към него могат да се добавят и други Ваши желания.

Ангажимента, който поемам е цялостен –  тоест заснемам изцяло Вашият празник. Не се ангажирам с почасово заснемане.

 

Основни етапи в работата ми като фотограф за Свето Кръщение:

Работата ми като фотограф за Свето Кръщение  преминава през 5 основни етапа. Те включват предварителните контакти, самото заснемане и постобработката на заснетите фотографии.

 

Първи етап – Предварителни контакти и поемане на ангажимента

Обикновено контактите с бъдещите ми клиенти започват с въпроса дали избраната дата за кръщенето е свободна в календара ми. Ако датата е свободна и клиента познава работата ми, може да ме ангажира директно. Възможно е обаче клиента да пожелае да разгледа по-подробно портфолиото ми и тогава да вземе решение. Това е най-удачно да стане на специално насрочена среща.

Запазването на датата и поемането на ангажимента от моя страна става само след изрично изявено желание от клиента. Когато няма обективни причини да не се проведе среща с клиента, такава среща е задължителна преди запазването на датата. Обективна причина е когато клиента живее в отдалечено населено място и пътуването му е неоправдано. Запитването за свободна дата е неангажиращо и информацията е валидна към момента на отговора ми. Ако датата е свободна, тя ще остане такава до момента в който ме ангажирате Вие или друг клиент! От момента на отговора ми до момента в който ме ангажирате е възможно да бъда ангажиран от друг клиент. При поемането на ангажимента от моя страна, ще получите потвърждение, че датата е запазена за Вас.

На срещата ще уточним и Вашите изисквания относно църковния ритуал, малката фотосесия и снимките в ресторанта с гостите. Ако датата на ангажимента е запазена месеци предварително е добре в седмицата преди кръщенето да направим последните  уточнения по сценария. Можете да изберете желано място за малката фотосесия.

 

Втори етап – Заснемане на Светото Кръщение

Заснемането ще започнем с началото на църковния ритуал в църквата (освен ако нямате други желания). Следва кратка фотосесия на детето и снимки с гостите в ресторанта. Продължителността на фотосесията зависи от прозореца в програмата, които сте оставили между църквата и ресторанта. Добре е да разполагаме с минимум 45 минути. Съществува и вариант  тази фотосесия да бъде осъществена  в ресторанта, ако същия разполага с подходящ за целта кът (например красиво и свежо място, парк, градина). През последните 2 години все повече клиенти избират варианта тази минифотосесия да се осъществи в ресторанта, много често около изкарването на тортата. Добре е да носите някои от любимите играчки на детето. Те ще Ви бъдат полезни през целият ден за привличане на вниманието на детето. Няма строго ограничение на броя кадри и астрономическите часове заетост. Обичайният ангажимент като фотограф за Свето Кръщение  е в рамките на около 4-5 часа.

 

Трети етап – Първи снимки и базова обработка

Полагам всички усилия да обработя 1-2 снимки от кръщенето на детето Ви в следващите 1-2 дена след събитието. Тези снимки ще Ви изпратя по E-mail или ги качвам в профила Ви във facebook. По този начин още в първите дни след кръщенето ще можете да се похвалите на приятелите и роднините си, използвайки професионална снимка, а не снимка от мобилен телефон.  През следващите 1-2 седмици (в зависимост от натовареността ми в момента) ще прегледам всички заснети снимки и ще изчистя некачествените (няма да изтрия некачествена снимка ако тя е от важен момент). Прегледаните снимки (обикновено повече от 200 бр.) ще обработя базово и ще Ви ги изпратя по интернет.

 

Четвърти етап – Вашата селекция

Това са 50 снимки, избрани от Вас, но  няма проблем да си изберете и повече. Тези снимки ще обработя прецизно и ще отпечатам на фотохартия Katana с оригинални EPSON мастила и в размер 10/15 см. Ако си изберете снимки в повече, първите 10 от тях ще бъдат като комплимент от мен за Вас, а останалите ще бъдат на преференциална цена. За целта трябва да направите списък от номерата на любимите си снимки и да ми го изпратите. (например ако сте харесали снимката „вашето име 1 021.jpg„, трябва да запишете номера 1021, дори и ако между някоя от цифрите има интервал). Прецизната предпечатна обработка включва изправяне и изрязване на снимката, прецизна настройка на яркостта (от много голямо значение при отпечатване на снимката), по-прецизен бял баланс, локална обработка на части от снимката и ретуш. При тази обработка се мисли на първо място за качественото отпечатване на снимките на хартия.

 

Пети етап – Получаване на готовият продукт

В рамките на 1 месец след като ми изпратите списъка с избраните снимки ще получите готовият продукт. Възможно е да отнеме и малко повече време, в случай че сте избрали значително повече от 50 снимки или сте изпратили списъка със селекцията в период с голямо натоварване. Готовият продукт ще получите на персонализиран DVD диск, в кутийка с персонална за кръщенето на Вашето дете  обложка. В този диск ще откриете всички снимки от кръщенето, прецизно обработените снимки от Вашата селекция във висока резолюция, както и вариант на Вашата селекция в резолюция за интернет. Ще получите и отпечатаните снимки от селекцията.

 

Фотограф за Свето Кръщение – какво включва предложението ми:

  • Резервиране на дата.
  • Предварителни контакти по e-mail, телефон и наживо.
  • Заснемане на кръщенето на Вашето дете без ограничение на времето и броя кадри.
  • Включена минифотосесия в деня на кръщенето.
  • Получавате всички снимки с основни корекции.
  • Получавате 50 снимки, селектирани от Вас с прецизна обработка и печат на фотохартия “Katana” с размер 10/15 см. и оригинални мастила на EPSON.
  • Файловете получавате на персонализиран DVD диск.

Цена : 180 лв.

Цената е валидна за гр. Хисаря. За други населени места се добавят транспортни разходи.

 

 

За връзка с мен кликнете тук