Благодаря Ви за проявения интерес към работата ми като фотограф за Свето Кръщение!

В следващите редове ще Ви запозная с начинът ми на работа, касаещ заснемането на Свето Кръщение на Вашето дете.

Основни етапи в работата ми като фотограф за Свето Кръщение:

 1. Предварителни контакти. Уточняваме Вашите изисквания относно църковния ритуал, малката фотосесия и снимките в ресторанта с гостите. Ако датата за ангажимента е запазена месеци предварително е добре в седмицата преди кръщенето да направим последните  уточнения по сценария. Можете да изберете желано място за малката фотосесия. Добре е да носите някои от любимите играчки на детето.
 2. Заснемане в деня на кръщенето. Заснемането ще започнем с началото на църковния ритуал в църквата. Следва кратка фотосесия на детето и снимки с гостите в ресторанта. Продължителността на фотосесията зависи от прозореца в програмата, които сте оставили между църквата и ресторанта. Добре е да разполагаме с минимум 45 минути. Съществува и вариант  тази фотосесия да бъде осъществена  в ресторанта, ако същия разполага с подходящ за целта кът (например красиво и свежо място, парк, градина). Няма ограничение на броя кадри и астрономическите часове заетост.
 3. Първи снимки и базова обработка. Полагам всички усилия да обработя 1-2 снимки от кръщенето на детето Ви в следващите 1-2 дена след събитието. Тези снимки ще Ви изпратя по E-mail или ги качвам в профила Ви във facebook. По този начин още в първите дни след кръщенето ще можете да се похвалите на приятелите и роднините си, използвайки професионална снимка, а не снимка от мобилен телефон.  През следващите 1-2 седмици (в зависимост от натовареността ми в момента) ще прегледам всички заснети снимки и ще изчистя некачествените (няма да изтрия некачествена снимка ако тя е от важен момент). Прегледаните снимки (обикновено повече от 200 бр.) ще обработя базово и ще Ви ги изпратя по интернет.
 4. Вашата селекция. Това са 50 снимки, избрани от Вас, но  няма проблем да си изберете и повече. Тези снимки ще обработя прецизно и ще отпечатам на фотохартия Katana с оригинални EPSON мастила и в размер 10/15 см. Ако си изберете снимки в повече, първите 10 от тях ще бъдат като комплимент от мен за Вас, а останалите ще бъдат на преференциална цена. За целта трябва да направите списък от номерата на любимите си снимки и да ми го изпратите. (например ако сте харесали снимката „вашето име 1 021.jpg„, трябва да запишете номера 1021, дори и ако между някоя от цифрите има интервал). По-прецизната обработка включва изправяне и изрязване на снимката, прецизна настройка на яркостта (от много голямо значение при отпечатване на снимката), по-прецизен бял баланс, локална обработка на части от снимката и ретуш. При тази обработка се мисли на първо място за качественото отпечатване на снимките на хартия.
 5. Получаване на готовият продукт. В рамките на 1 месец след като ми изпратите списъка с избраните снимки ще получите готовият продукт. Възможно е да отнеме и малко повече време, в случай че сте избрали значително повече от 50 снимки или сте изпратили списъка със селекцията в период с голямо натоварване. Готовият продукт ще получите на персонализиран DVD диск, в кутийка с персонална за кръщенето на Вашето дете  обложка. В този диск ще откриете всички снимки от кръщенето, прецизно обработените снимки от Вашата селекция във висока резолюция, както и вариант на Вашата селекция в резолюция за интернет. Ще получите и отпечатаните снимки от селекцията.
Предложението ми за заснемане на Свето Кръщение през 2017 година включва:
 • Резервиране на дата.
 • Предварителни контакти по e-mail, телефон и наживо.
 • Заснемане на кръщенето на вашето дете без ограничение на времето и броя кадри.
 • Включена минифотосесия в деня на кръщенето.
 • Получавате всички снимки с основни корекции.
 • Получавате 50 снимки, селектирани от Вас с прецизна обработка и печат на фотохартия “Katana” с размер 10/15 см. и оригинални мастила на EPSON.
 • Файловете получавате на персонализиран DVD диск.

Цена за сезон 2017 година: 180 лв.

 

За връзка с мен кликнете тук…