Фотограф за абитуриентски бал

Благодаря Ви за проявения интерес към моята работа като  личен фотограф за абитуриентски бал!

Информацията на тази страница се отнася за работата ми като фотограф за абитуриентски бал на индивидуални абитуриенти. За по-голяма яснота, информацията за заснемане на абитуриентски бал на цели класове се намира на отделна страница. Ако търсите фотограф за целия клас на Вашия бал, моля последвайте връзката, разположена на бутона по-долу.

Абитуриентски бал - заснемане на класове

 

В следващите редове ще намерите подробна информация относно работата ми като фотограф за абитуриентски бал през 2024 година. Условно информацията по-долу е разделена на 3 части: представяне на предложението ми, информация как бихте могли да ме ангажирате и етапи и срокове.

 

 

1. Фотограф за абитуриентски бал – личен фотограф – описание на услугата

Варианта на  фотограф за абитуриентски бал, който предлагам на Вашето внимание е с оптимални параметри за почти всички абитуриенти. Той е изграден на базата на заснетите от мен балове през последните повече от 11 години и включва абсолютно всичко за пълното и качествено заснемане на Вашия бал – предварителни контакти, планиране, заснемане, цялостна обработка на заснетите кадри и печат на избраните от Вас кадри.

Отчитайки последните тенденции на тържествата по случай абитуриентските балове, предлагам следният пакет или за деня за бала, или за деня на празненството по случай бала. През последните 2-3 години, все по-актуално става празненството да е в ден, различен от деня на бала с класа. И все по-често фотосесията се планира за този ден, с последващо заснемане на тържеството с приятели и роднини. Възможно е фотосесията да се планира и за ден, различен както от деня на бала, така и от деня на празненството с близките. Препоръчвам този вариант за фотосесии, изискващи далечна локация, специфично време на снимане или идея изискваща специфичен реквизит.

Вашите конкретни желания обаче са с приоритет и параметрите на тази оферта могат да бъдат съобразени с тях. Ако имате допълнителни желания или идеи, не се колебайте да ги споделите.

 

Фотограф за абитуриентски бал сезон 2024 – какво включва предложението ми:
  • Резервиране на дата.
  • Предварителни контакти по e-mail, телефон и наживо.
  • Заснемане на Вашият бал (или празнеството по случай бала) без ограничение на времето и броя кадри.
  • Включена фотосесия в деня на бала (или деня на празненството по случай бала).
  • Получавате всички снимки с основна компютърна обработка.
  • Получавате 50 снимки, селектирани от Вас с прецизна обработка и печат на професионален EPSON SureLab D700 с професионални  мастила EPSON UltraChrome D6-S. Имате възможност да избирате от селекция от професионални фотохартии с размер 10/15 см. Качеството и произходът на мастилата и хартията са гарантирани.
  • Файловете получавате на персонализиран DVD диск.

Цена за сезон 2024 година – 450 лв.

Цената е валидна за гр. Хисаря. За други населени места се добавят транспортни разходи.

 

 

 

2. Как да ме ангажирате

За да ме ангажирате за датата на Вашият бал е необходимо да съм свободен на желаната от Вас дата. Можете да проверите моята заетост  на страницата Контакт и Календар или като се свържете с мен.

Ако желаете да ме ангажирате като  фотограф за абитуриентски бал е необходимо лично да заявите това желание. В определени случаи е възможно да се наложи да заплатите капаро.

Още преди да вземете решение съм на Ваше разположение за конкретни въпроси. Желателно е при възможност да организираме среща на живо, на която да обсъдим всички подробности за бала. Ако желаете може да разгледате мостри на различните типове хартия и фотокниги.

Обърнете внимание на:

Запазването на датата и поемането на ангажимента от моя страна става само след изрично изявено от Вас желание. Възможно е да се наложи да заплатите капаро.

Запитването за свободна дата е неангажиращо и информацията е валидна към момента на отговора ми. Ако датата е свободна, тя ще остане такава до момента в който ме ангажирате Вие или друг клиент! От момента на отговора ми до момента в който ме ангажирате е възможно да бъда ангажиран от друг клиент. При поемането на ангажимента от моя страна, ще получите потвърждение, че датата е запазена за Вас.

 

 

 

3. Етапи и срокове в работата ми като фотограф за абитуриентски бал

Работата ми като личен фотограф за абитуриентски бал преминава през 5 основни етапа. Те включват предварителните контакти, заснемането и постобработката на заснетите фотографии.

 

Първи етап – Предварителни контакти и планиране

В процеса на подготовката на бала Ви е препоръчително да проведем поне една среща на която да обсъдим Вашите желания относно заснемането на бала и фотосесията преди него.

Обикновено ударението пада върху фотосесията, защото най-вероятно това ще е първият път в който Вие ще сте  толкова официална (лен), като започнем от тоалета и стигнем до аксесоарите. Ще набележим и подходящо място за фотосесия. За абитуриентките е препоръчително да имаме снимка на роклята, за да можем да съобразим по-добре мястото на фотосесията като цветове и стил. Разбира се повечето от тези неща можем да уточним и по телефона или по чат.

В седмицата преди бала уточняваме последните подробности и окончателния график.

През цялото време, от поемането на ангажимента до самия бал, оставам на разположение за различна информация и съвети относно бала.

 

Втори етап – Заснемане на Вашият бал

Заснемането на бала ще започнем в момента, в който сте пожелали при предварителните контакти. Повечето абитуриентки не искат заснемане на прическата и грима, но има и такива, които искат. Това е по Ваш избор и не влияе на цената. Ще направим фотосесия, за която е добре да планирате около 2 часа, особено ако се налага да се пътува до набелязаната локация. Ще направим снимки с родителите и роднините Ви (най-често във Вашият дом или наетият от родителите Ви ресторант). Ще Ви снимам с Вашите съученици на мястото, където се събирате преди ресторанта (ако сте избрали заснемане в деня на бала).

Снимките ще приключим с Вашето влизане в ресторанта (ако сте избрали снимане в деня на бала) или края на празненството с близките (ако сте избрали заснемане в деня на празнеството). Нямате строго ограничение за броя снимки и продължителността на ангажимента в часове. Но е разумно да очаквате между 200 – 400 снимки под формата на файл.

 

Трети етап – Първи снимки и основна обработка

Полагам всички усилия да обработя 1-2 снимки от Вашият бал в рамките на следващите 1-2 дена. Тези снимки ще Ви изпратя по e-mail или ще ги кача в профила Ви във facebook. По този начин още в първите дни след събитието ще можете да се похвалите на приятелите и роднините си, използвайки професионална снимка, а не снимка от мобилен телефон. Разбира се ако желаете конфиденциалност тези снимки няма да бъдат публикувани в профила Ви.

През следващите 2-3 седмици (в зависимост от натовареността ми в момента) ще прегледам всички заснети снимки и ще изчистя некачествените (няма да изтрия некачествена снимка ако тя е от важен момент). Прегледаните снимки (обикновено повече от 200 бр.) ще обработя основно и ще Ви ги изпратя по интернет.

Основната обработка включва качествена корекция на осветеността и стремеж за постигане на хармонични (естествено изглеждащи) цветове.

 

Четвърти етап – Избор на снимки за предпечатна подготовка и печат (Вашата селекция)

През изминалите години в предложението ми „фотограф за абитуриентски бал“ неизменно присъстват и определен брой отпечатани снимки. Вярвам, че отпечатаните снимки ще радват Вас и Вашите роднини, дори и ако първоначално намирате снимките на електронен носител за достатъчни. Нещо повече – това Ви гарантира, че снимките които държите са точно такива, каквито съм ги видял аз и елиминира възможността всичките ни усилия да бъдат компрометирани от евтино фото ателие. За повечето абитуриенти бройката от 50 снимки е оптимална, затова и тази бройка е залегнала в моето предложение. Разбира се, можете да изберете и повече снимки с доплащане.

Тези снимки ще обработя прецизно и ще отпечатам на избраната от Вас фотохартия на професионален EPSON SureLab D700 с оригинални EPSON UltraChrome D6-S мастила и в размер 10/15 см. Можете да изберете типът на хартията (гланц или лустер).

За целта трябва да направите списък от имената на файловете на любимите си снимки.  (например ако сте харесали снимката „вашето име 1 021.jpg„, достатъчно е да запишете номера 1021, дори и ако между някоя от цифрите има интервал).

Предпечатната подготовка оптимизира снимката за печат на хартия. Тя добавя по-прецизна настройка на яркостта, съобразена с физическите свойства на фотохартията, по-прецизен бял баланс, локална обработка на части от снимката и частичен ретуш. При тази обработка се мисли на първо място за качественото отпечатване на снимките на хартия.

 

Пети етап – Получаване на готовия продукт

В рамките на 1 месец след като ми изпратите списъка с избраните снимки ще получите готовия продукт. Възможно е да отнеме и малко повече време, ако сте избрали значително повече от 50 снимки или сте изпратили списъка със селекцията в период с голямо натоварване. Готовият продукт ще получите на персонализиран DVD диск, в кутийка с персонална за Вашият бал обложка. В този диск ще откриете всички снимки от бала и оптимизираните за печат снимки от Вашата селекция. Ще получите и отпечатаните снимки от селекцията.

 

В заключение бих искал да пожелая на всички бъдещи абитуриенти хубави последни дни в училище, успешни матури и успешни кандидат-студентски изпити! Ще се радвам ако се доверите на мен за заснемането на може би най-вълнуващите Ви спомени от училището!

Ако желаете да запазите дата или да получите допълнителна информация, можете да използвате връзката към страницата контакт, разположена на бутона по-долу. На тази страница ще намерете всички мои контактни данни и формуляр за изпращане на съобщение директно от сайта.

 

За връзка с мен кликнете тук

 

Актуализирано от KokoFresha Photography на 21/08/2023 г.